A Haraszthy Vallejo Pincészet története.

A Haraszthy Vallejo Pincészet 1998-ban azért jött létre, hogy az etyeki Buda régió szőlőfajtáiból kitűnő borokat készítsünk. A Pincészet alapításánál nem csupán bortermelésre gondoltunk, hanem arra is, hogy e hely a turizmus bázisául szolgáljon.

Eleinte csak a terasz létezett, páratlan panorámával. Vendégeink itt élvezték borainkat és specialitásainkat: sajt és sonka választékunkat. A terasz azonban túl kicsi volt ahhoz, hogy helyet biztosítson borkészítő berendezéseinknek, ezért akkoriban borainkat egy közeleső helyszínen készítettük. Az ezt követő két évben a Haraszthy Vallejo Pincészetet rengeteg vendég kereste fel hazánkból és a világ minden tájáról. Ez inspirált bennünket arra, hogy olyan borászatot hozzunk létre, amely egyszerre ad helyet borkészítő berendezésekinkek, és szolgálja vendégeink igényeit ebben a semmihez nem hasonlítható bortermelő atmoszférában.

2005-ben a Haraszthy Vallejo befejezte azt az 5 éven át tartó építkezést, melynek eredményeként felépült az épületegyüttes, amely nem csupán bortermelő berendezéseinknek és a bortartályoknak ad otthont, hanem a kóstoltató helyiséggel, az úgynevezett Lovagteremmel, a páratlan Cinnamon étteremmel, hatalmas terasszal és parkolóval vendégeink maradéktalan kényelmét is biztosítja.

A Haraszthy Vallejo Pincészet tulajdonosai Haraszthy Ágoston, a nagy magyar reformer előtt tisztelegnek, aki saját hazájában nem lett ugyan próféta, ám ma is a kaliforniai borászkodás atyjaként említik. Tervei és ötletei messze megelőzték korát, pincészetünk létrehozásával neki állítunk emléket.

Az alábbiakban megismerheti Budapest környékének messze legkiválóbb éttermét, a Cinnamont, amely a Haraszthy Vallejo Pincészetben található.

Ami különlegessé teszi ezt az éttermet:

* Nemzetközi és helyi specialitások a lehető legfrissebb alapanyagokból.

* Fűszernövényeinket sajátmagunk termesztjük.

* Kitűnő minőségű friss tengeri ételek, amelyek alapanyagait külföldről hozatjuk.

* Ételeinket borainkhoz igazítjuk, sőt gyakran használjuk borainkat az ételek elkészítéséhez is.

* 5 csillagos kiszolgálás természetes és kényelmes környezetben.

* Rendezvények és catering bármilyen alkalomra.

A Cinnamon csütörtöktől vasárnapig tart nyitva, 11:00 és 22:00 óra között. Rendezvények és egyéb alkalmak esetén a hivatalos nyitvatartáson túl is rendelkezésükre állunk. A Cinnamon régiók és évszakok szerint változtatja kínálatát, így az étlap is kéthetetnte megújul..